Wie zijn Hester & Ilse?

Wij zijn Hester Hanken & Ilse Huijben, beiden al jaren acupuncturist gespecialiseerd in vrouwenklachten, met name gericht op extra ondersteuning bij een kinderwens. Een paar jaar geleden ontmoetten wij elkaar bij een training voor acupuncturisten. We hebben beiden een acupunctuurpraktijk voor vrouwen en onze visies liggen op één lijn. Het leek ons de moeite waard om eens te kijken wat er mogelijk was als we onze krachten zouden bundelen.


We weten dat er nog zoveel te leren is voor vrouwen op het gebied van de menstruatie-cyclus en fertiliteit . We wilden vooral gaan voorzien in toegankelijke en toepasbare methodes voor vrouwen die behoefte hebben om zelf hun gezondheid te verbeteren en daardoor de vruchtbaarheid te vergroten. We kozen ervoor om een online academie op te zetten. Dit is ideaal om te combineren met onze praktijken!

Ik ben Hester

Voordat ik acupuncturist werd heb ik altijd een creatieve baan gehad bij verschillende grote Retail bedrijven. Na vele jaren gewerkt te hebben aan huisstijlontwikkeling, trendpresentaties en winkelrouting, heb ik het roer totaal omgegooid. Ik ben Chinese geneeswijze gaan studeren. Na jaren bezig geweest te zijn met de “buitenkant” (styling, kleuren & vormgeving) werd het tijd voor de “binnenkant” (gezondheid, welzijn & ontspanning).

Mijn zwangerschap was net op tijd

Deze keuze heeft mijn leven op een zeer bijzondere manier positief veranderd. Iedere dag dat ik dit mooie en bijzondere vak mag beoefenen, voelt als een cadeautje
Toen ik de acupunctuuropleiding volgde wist ik het al; ik wilde een praktijk alleen voor vrouwen. Mijn eindscriptie schreef ik over POF, de vervroegde overgang. Ik werd op mijn 37e moeder en vrijwel direct daarna kwam ik in de overgang. Nog maar net moeder en ik zat al in de menopauze. De opvliegers, het nachtzweten en de depressieve gevoelens waren geen pretje.

Mijn drijfveer

Ik heb ervaren dat een vrouwenlichaam ontzettend afhankelijk is van de juiste hormonale balans. Je cyclus en vruchtbaarheid zijn zo ongelooflijk belangrijk. Dit versterkte mijn gevoel dat ik mijn kennis in wilde zetten voor vrouwen. Ik vind het heel belangrijk dat vrouwen een beter inzicht krijgen in hun vrouwelijke cyclus en hierdoor zichzelf beter leren kennen. Als je jezelf beter begrijpt en aanvoelt kun je ook beter mee bewegen met de lichamelijke veranderingen en je hierdoor veel beter in balans voelen.

Mijn naam is Ilse

Nooit heb ik getwijfeld of ik moeder wilde worden, dat was al op jonge leeftijd duidelijk. Wat wel een rol speelde, was of het zou gaan lukken… Binnen mijn familie was het niet vanzelfsprekend om snel zwanger te worden. Toen mijn menstruatie zeer onregelmatig werd, ben ik naar de gynaecoloog gegaan. Hij vertelde mij dat wanneer ik klaar was voor gezinsuitbreiding, ik hem meteen moest bellen voor hulp. Het zou niet makkelijk worden, maar met een medisch traject zou het mogelijk moeten zijn.

Geen fertiliteitstraject voor mij

Als ik ergens tegenop zag, was het wel een traject in het ziekenhuis.
In die tijd wist ik al veel van de Chinese geneeskunde. Ik zat in de laatste fase van mijn studie. Ik realiseerde me dat er veel was wat ik zelf in de hand had. Ik heb mijn eetpatroon aangepakt. Als eerste ben ik gestopt met het eten van zuivel en suiker, dat maakte dat ik weer vaker ongesteld werd. Ik was verbaasd dat mijn eten zoveel invloed had. Daarna ben ik verdere aanpassingen gaan maken, waardoor mijn cyclus ook nog regelmatig werd.
Een paar jaar later wilden we proberen om zwanger te raken. Geen moment heb ik toen gedacht om contact op te nemen met de gynaecoloog (mijn cyclus verliep prima!) en dat bleek helemaal niet nodig :-). Ik raakte 2 keer zwanger zonder medisch ingrijpen!


Onze visie

Puur vrouw academie is een online trainingsplatform waarmee we onze kennis met jou te delen. We werken beiden al jarenlang volgens de Chinese geneeskunde in onze praktijken. Op een praktische manier kun jij via dit platform gebruik maken van deze kennis. Voor de volledigheid beschrijven we ook de visie van de Westerse geneeskunde. Zo heb je een compleet overzicht over bijvoorbeeld jouw cyclus!


We zijn onze samenwerking gestart om onze kennis te bundelen en met jou te delen. We geloven dat deze kennis en inzichten je vrouwelijk bewustzijn positief beïnvloeden. Onze online trainingen maken het mogelijk om in een veilige en prettige omgeving te werken aan je balans en gezondheid.

Ben je benieuwd naar de beste optie voor jou?

Wil je meer informatie of heb je vragen? We nemen graag de tijd om je te adviseren. Stuur een mail, app of bel ons. We denken graag met je mee en vinden het fijn om van je te horen!

Liefs Hester & Ilse