Blogs over vruchtbaarheid en zwanger worden

Ben je op zoek naar meer informatie over wat je kunt doen om je vruchtbaarheid te verbeteren? Wil je meer weten over hoe je cyclus zou moeten zijn? Ben je benieuwd wat jouw menstruatie je kan vertellen over je vruchtbaarheid?  Of zit je in een fertiliteitstraject en wil je jouw lichaam ondersteunen tijdens de wachtweken?

Dit én meer lees je in onze blogs!

 

Liefs, Hester & Ilse

Heb jij een koude baarmoeder

Probeer je al een tijd zwanger te worden? Of lukt het zwanger worden wel, maar het zwanger blijven niet? Dan is de kans  aanwezig dat je een koude baarmoeder hebt. De koude baarmoeder is een begrip binnen de Chinese geneeskunde als oorzaak voor het uitblijven van een zwangerschap.

Lees meer

Ondersteuning bij IVF

Wij spreken veel vrouwen in onze acupunctuutpraktijken en watb ons altijd het meest opvalt is dat erdoorvartsen aan het begin, maar ook tijdens het traject maar weinig info wordt gegeven. Er wordt wel gesproken over bloedafnames en echo's en hormoon-medicatie, maar veel meer informatie krijg je niet.

Lees meer

Menstruatie, 50 tinten rood

Wist jij dat de kleur van je menstruatiebloed je vertelt of jouw cyclus in balans is?
Wanneer je lichaam niet in balans is, is het moelijker om zwanger te worden. Een zwangerschap ontstaat meestal pas als je lichaam gezond is.  Inzicht in je cyclus en menstruatie zijn dus essentieel.

Lees meer

Zwanger worden na miskraam

Het krijgen van een miskraam is vaak een onverwachte en zeer verdrietige gebeurtenis. Je grote droom, het krijgen van een kindje, spat in één keer uit elkaar. Dit zorgt voor een emotionele schok en een groot verdriet, maar ook voor je lichaam zelf is het een flinke klap om te verwerken.

Lees meer

Hormoon verstoorders 

Veel vaker komen we onbewust in aanraking met producten die onze hormoonhuishouding verstoren. Dit zijn producten zoals uitlaatgassen, schoonmaakmiddelen, make-up en plastics. Maar ook bestrijdingsmiddelen bij het telen van groenten en fruit.

Lees meer

Wie zijn Hester & Ilse? 

Wij zijn Hester Hanken & Ilse Huijben, beiden al jaren acupuncturist gespecialiseerd in vrouwenklachten en extra ondersteuning bij een kinderwens.  Het leek ons de moeite waard om eens te kijken wat er mogelijk was als we onze krachten zouden bundelen.

Lees meer

PCOS en een kinderwens

Heb jij al eens van PCOS gehoord?  PCOS staat voor Poly-Cysteus-Ovarium-Syndroom. Letterlijk betekent het dat er meerdere (poly) vochtblaasjes (cysten) in de eierstok (ovarium) aanwezig zijn. Het is een van de meest voorkomende hormonale verstoring bij vrouwen.

Lees meer

Acupressuur en je kinderwens

Er zijn meerdere tools die je kunt inzetten om je vruchtbaarheid te verbeteren. Sommige van deze tools zijn super handig en kan je zelfs op ieder moment van de dag wel even doen. Eén van deze tools die wij bedoelen is acupressuur. We vertellen je er graag over in deze blog.

Lees meer

De Chinese geneeskunde

Wat maakt de Chinese geneeskunde zo anders als het gaat om gyneacologie en vruchtbaarheid? De duizendende jaren kennis en despecifieke  inzichten leggen wij uit in ons blog. Het combineren van het beste uit twee werelden is ons doel in onze aanpak .

Lees meer

Cyclusinzicht helpt je enorm

Wij spreken  veel vrouwen met een kinderwens.  Zij willen net zoals jij graag hun vruchtbaarheid  ondersteunen en hun kans op een zwangerschap  vergroten. Eén van de dingen die ons het meest opvalt, is dat veel van deze vrouwen geen idee hebben hoe hun cyclus werkt.

Lees verder

Posiviteit helpt!

We willen je graag vertellen hoe je de kracht van je gedachten kunt inzetten voor je vruchtbaarheid. Gedachtes zijn een enorm belangrijk instrument om te gebruiken en voor je te laten werken. Je kan je gedachten ook inzetten om jezelf op een positieve manier te steunen.

Lees verder

Afscheiding of vruchtbaar slijm

Vaginale afscheiding is een natuurlijk proces dat hoort bij het vrouw zijn. Het is normaal dat je vaginale afscheiding hebt.  Je afscheiding verandert gedurende je cyclus. Herken jij op basis van de verandering in het slijm jouw vruchtbare dagen in je cyclus?

Lees verder

info@puurvrouwacademie.nl

Hester: 06-23792379
Ilse 06-21406920

Facebook

Instagram